NYHET

Muurikka Stekhällsset PRO 48 cm

Komplett stekhällsset från Muurikka på 48 cm ø med gasolbrännare.

Läs mer
2 813 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-5412014H

Muurikka Stekhällsset PRO 48 cm ø

Muurikka Stekhällsset med gasolbrännare av hög kvalitet innehåller allt du behöver för att lyckas med din matlagning utomhus. Den mångsidiga Muurikka-pannan är särskilt praktisk med sin generösa storlek på 48 cm i diameter, vilket ger möjlighet att tillaga olika ingredienser samtidigt. Det gör att du kan laga en varierad måltid även för större sällskap! Du kan till exempel tillaga biffar i mitten och samtidigt tillaga sidorätterna på kanterna där värmen är lite mildare.

Med en Muurikka-panna kan du tillaga alla typer av mat: kött, fisk, vegetariska rätter och självklart pannkakor till dessert!

Pannan kan smidigt förvaras i den medföljande skyddspåsen. I setet ingår också tre korta ben för användning av stekhällen över öppen eld, perfekt för utflykten och Muurikka Silava Stekfett som är enkel att dosera från tuben. Med Muurikka Silava Stekfett kan du smaksätta pannan inför användning och samtidigt hålla den i gott skick för framtida användning; det kan även användas under matlagning. 

Den kraftfulla gasolbrännaren har två gasringar och regleringar som ger en jämn värmefördelning på ett ögonblick. Den kompakta D-350 gasbrännaren har en förbättrad fast vindavvisare och är enklare att fälla ihop jämfört med den äldre modellen. Gasolbrännaren har två separata regleringar och gasringar som kan användas oberoende av varandra eller tillsammans; om du till exempel vill använda en mindre panna kan du enbart använda den inre ringen. Effekt 7,9kW.

Det finns ett brett utbud av tillbehör till Muurikka-pannor, såsom wok- och paellapannor samt en rökbehållare, som kan användas tillsammans med gasbrännaren.

Till setet behöver du en regulator och tillhörande slang med ett invändigt mått på minst 10 mm. Om du inte har det sedan tidigare behöver du komplettera med det.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Stekhäll

Rengör den nya pannan genom att tvätta den med milt tvättmedel eller hett vatten, hetta upp pannan så att den torkar och ge den följande fettbehandling genast efter rengöringen: Smörj pannan eller stryk ut Muurikka Silava tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på pannans botten därför att fett brinner till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp pannan på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta pannan igen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp pannan igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Så här rengör du din Muurikka Stekhäll

Rengör alltid pannan efter användningen. Omedelbart efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör pannan med en spatel och hushållspapper. Torka pannan och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Stekhäll

När pannan ska förvaras under längre tid: Torka och smörj pannan och hetta upp den med Muurikka Silava (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.

  • NYHET
    {"id":"B-30-54130310","name":"Muurikka Regulatorset 10 mm","category":"Hem & Trädgård /Muurikka/Stekhällar/Stekhäll Gasol","price":"268"}