Muurikka Paellapanna kallvalsat stål 40 cm

Muurikka Paellapanna för dig som älskar paella. 

Läs mer
356 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54030040

Muurikka Paellapanna i kallvalsat stål 40 cm i diamater

Sugen på paella? Basen för en paella är ris, och den är vanligtvis kryddad med saffran. Vanliga ingredienser i paella är kött, fisk, räkor, musslor och grönsaker. Tillaga paellan i en paellapanna från Muurikka antingen över en öppen eld eller på en gasolbrännare. Det är en spansk maträtt som kan serveras direkt från paellapannan och delas av flera personer.

Denna eleganta paellapanna är tillverkad av kallvalsat stål och har en platt botten och en kant som säkerställer att maten förblir på plats under tillagningen. 

Pannan har en övre diameter på 40 cm och en botten på 35 cm, vilket ger tillräckligt med utrymme för att laga många portioner. Enkel att flytta genom de två ergonomiska handtagen.

Pannan ska inte att diskas i diskmaskin, den bör rengöras för hand för att bevara dess kvalitet och funktion på bästa sätt.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Paellapanna

Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta pannan med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus, utan torka den genast så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans stekegenskaper. Smörjningen bör alltid göras om om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter bruk.

Så här rengör du din Muurikka Paellapanna

I fortsättningen lönar det sig inte att rengöra pannan med tvättmedel därför att tvättmedel lösgör fettytan. Tvätta med hett vatten eller genom att koka upp vatten i pannan. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas och/ eller skuras bort med stålull.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Paellapanna

Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Om pannan har blivit rostig ska rosten skuras och tvättas bort och pannan ska fettbehandlas på nytt.