Muurikka Wok kallvalsat stål 40 cm

Tillaga läckra wokrätter i en wokpanna från Muurikka.

Läs mer
418 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 30-54030140

Muurikka Wokpanna i kallvalsat stål 40 cm

Muurikkas Wokpanna är en mångsidig panna som gör det möjligt att laga en rad olika rätter, från läckra wokrätter till mustiga soppor. Den är tillverkad i kallvalsat stål och passar för öppen eld, gasolbrännare, el och induktionshäll.

Med en jämn botten kan du vara säker på att din paella wok alltid står stadigt under tillagningen, vilket ger dig en jämn värmefördelning och optimala resultat.

Pannan har en övre diameter på 40 cm och en botten på 28 cm. Volym 9 liter.

Pannan tål inte maskindisk.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Wokpanna

Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta pannan med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus, utan torka den genast så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans stekegenskaper. Smörjningen bör alltid göras om om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter bruk.

Så här rengör du din Muurikka Wokpanna

I fortsättningen lönar det sig inte att rengöra pannan med tvättmedel därför att tvättmedel lösgör fettytan. Tvätta med hett vatten eller genom att koka upp vatten i pannan. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas och/ eller skuras bort med stålull.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Wokpanna

Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Om pannan har blivit rostig ska rosten skuras och tvättas bort och pannan ska fettbehandlas på nytt.

  • {"id":"B-30-54920480","name":"Muurikka Lock rostfritt 44 cm","category":"Hem & Trädgård /Muurikka/Tillbehör","price":"394"}