Muurikka Mackjärn gjutjärn

Tillaga toast och pannkakor över öppen eld med ett mackjärn från Muurikka.

Läs mer
395 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54510030

Muurikka Mackjärn gjutjärn

Slitstarkt smörgåsjärn av gjutjärn med trähandtag, perfekt att använda på grillen eller över den öppna elden.

Järnets storlek: 20,6 x 11 cm

Totallängd: 74 cm

Med ett mackjärn för öppen eld från Muurikka kan du tillaga en mängd olika läckra rätter utomhus.

Här är några exempel på vad du kan laga med mackjärnet:

Smörgåsar och toast: Gör härliga grillade smörgåsar och toast över öppen eld. Du kan använda olika fyllningar som ost, skinka, grönsaker eller Nutella för att skapa smaskiga kombinationer.

Pannkakor och crepes: Gör tunna och läckra pannkakor eller crepes i mackjärnet. Fyll dem med dina favoritfyllningar som sylt, frukt eller grädde för en god och enkel utomhusmåltid.

Omeletter och äggmackor: Gör läckra omeletter eller äggmackor med valfria ingredienser i mackjärnet. Tillsätt grönsaker, ost, skinka eller vad du än föredrar för att skapa din perfekta frukosträtt utomhus.

Så här rengör du ditt Mackjärn från Muurikka

1. Rengör smörgåsjärnet med ett milt rengöringsmedel och varmt vatten. Torka noggrant.

2. Smörj insidan av järnet med Muurikka Silava stekfett eller matolja, använd inte smör.

3. Lägg järnet över öppen eld i 15 minuter, lyft bor det och torka av insidan. Upprepa smörjningen och värm upp igen. Låt sedan järnet svalna.

4. Upprepa fettbehandlingen vid behov. Använd alltid fett vid stekning.

Rengör alltid järnet efter användning och torka av ordentligt. Smörj insidan med Muurikka Silava stekfett eller matolja.

Innan långtidsförvaring, rengör, torka och smörj järnet under uppvärmning med Muurikka Silava stekfett eller matolja (uppvärmningen avlägsnar fukt och Muurikka Silava stekfett förhindrar rost). Förvara järnet torrt.

Populära produkter

  • NYHET
    {"id":"B-30-54510040","name":"Muurikka Våffeljärn gjutjärn","category":"Hem & Trädgård /Muurikka/Tillbehör","price":"316"}