Muurikka Stekhäll 38 cm med ben

Muurikka Stekhäll ø38 cm för öppen eld eller gasolbrännare.

Läs mer
754 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54010150

Muurikka Stekhäll ø38 cm med ben

Muurikka Stekhäll tillverkas av högkvalitativt varmvalsat stål och är utformad för att vara kompatibel med elgrillar. Den är också mångsidig och kan användas över öppen eld eller i kombination med en gasolbrännare för enkel och flexibel matlagning utomhus. Med en generös diameter på 38 cm och en svagt skålformad design är Muurikka Stekhäll perfekt för att behålla vätskor och saftighet i maten under tillagningen. Den 3 mm tjocka stålkonstruktionen säkerställer en jämn och effektiv spridning av värme, vilket ger dig optimala resultat varje gång du använder den.

De löstagbara benen, som är 20 cm långa, ger stabilitet och höjd när du använder stekhällen utomhus.

Med Muurikka Stekhäll kan du tillaga en mängd olika maträtter och skapa smakfulla måltider utomhus. Den är perfekt för att tillaga färska och krispiga grönsaker, saftiga köttbitar som biff, kyckling, fläsk eller lamm, samt för att njuta av läckra fisk- och skaldjursrätter. Dessutom är stekhällen idealisk för att laga pannkakor och omeletter utomhus, vilket ger dig möjlighet till en mångsidig matlagning.

Trots sin robusta konstruktion är Muurikka Stekhäll relativt lätt med en vikt på endast 3,6 kg. Detta gör den enkel att transportera och använda vid olika tillfällen, oavsett om du är på en campingsemester eller bara njuter av utomhusmatlagning i trädgården. För att underlätta transport och förvaring levereras Muurikka Stekhäll med en praktisk skyddspåse. Den ger extra skydd och gör det enkelt att ta med sig stekhällen på utflykter, campingresor eller andra äventyr utomhus.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Stekhäll

Rengör den nya pannan genom att tvätta den med milt tvättmedel eller hett vatten, hetta upp pannan så att den torkar och ge den följande fettbehandling genast efter rengöringen: Smörj pannan eller stryk ut Muurikka Silava tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på pannans botten därför att fett brinner till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp pannan på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta pannan igen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp pannan igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Så här rengör du din Muurikka Stekhäll

Rengör alltid pannan efter användningen. Omedelbart efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör pannan med en spatel och hushållspapper. Torka pannan och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Stekhäll

När pannan ska förvaras under längre tid: Torka och smörj pannan och hetta upp den med Muurikka Silava (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.