Muurikka Grillpanna gjutjärn 42 cm

Muurikkas Grillpanna i gjutjärn är av hög kvalitet och ger maten vackra grillränder.

Läs mer
825 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54020010

Muurikka Grillpanna ger maten vackra grillränder

Muurikka Grillpanna i gjutjärn är av hög kvalitet och ger maten vackra grillränder. Pannan har en diameter på 42 cm och är lämplig för användning på gas, elektriska spisar och öppen eld. Dess gjutjärnsmaterial bidrar till att värmen fördelas jämnt över hela pannan, vilket ger bra stek-egenskaper och gör att pannan håller sig varm. I grillpannan steker eller grillar du maten med mindre fett. 

Pannan är mycket tålig och har en funktionell design med en slät, icke-räfflad undersida som kan användas för stekning lika enkelt som den räfflade.

Muurikka Grillpanna levereras med en skyddspåse för enkel förvaring.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Grillpanna

Rengör den nya pannan genom att tvätta den med milt tvättmedel eller hett vatten, hetta upp pannan så att den torkar och ge den följande fettbehandling genast efter rengöringen: Smörj pannan eller stryk ut Muurikka Silava tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på pannans botten därför att fett brinner till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp pannan på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta pannan igen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp pannan igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Så här rengör du din Muurikka Grillpanna

Rengör alltid pannan efter användningen. Omedelbart efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör pannan med en spatel och hushållspapper. Torka pannan och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Grillpanna

När pannan ska förvaras under längre tid: Torka och smörj pannan och hetta upp den med Muurikka Silava (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.