Muurikka Stekhäll 48 cm med ben

Muurikka Stekhäll 48 cm med ben, kan placeras över öppen eld eller ihop med en elgrill.

Läs mer
888 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54010030

Muurikka Stekhäll ø48 cm med ben

Muurikka Stekhäll är tillverkad av varmvalsat stål och passar ihop med elgrill, kan placeras över öppen eld eller kompletteras med en gasolbrännare.

Den 48 cm stora hällen är svagt skålformad för att bevara vätska och har en tjocklek som garanterar jämn spridning av värmen. De löstagbara benen är 20 cm långa och hällen är tillverkad av 3 mm tjockt varmvalsat stål. Stekhällens storlek gör den idealisk för matlagning i större grupper.

Med en stekhäll från Muurikka kan du tillaga en mängd olika maträtter och skapa smakfulla måltider utomhus. Här är några exempel på vad du kan laga: grönsaker, olika typer av kött, som biff, kyckling, fläsk eller lamm. Med stekhällen kan du tillaga läckra fisk- och skaldjursrätter och den är även perfekt för att tillaga pannkakor och omeletter utomhus.

Med en vikt på 6 kg är den lätt att transportera och levereras med en praktisk skyddspåse.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Stekhäll

Rengör den nya pannan genom att tvätta den med milt tvättmedel eller hett vatten, hetta upp pannan så att den torkar och ge den följande fettbehandling genast efter rengöringen: Smörj pannan eller stryk ut Muurikka Silava tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på pannans botten därför att fett brinner till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp pannan på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta pannan igen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp pannan igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Så här rengör du din Muurikka Stekhäll

Rengör alltid pannan efter användningen. Omedelbart efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör pannan med en spatel och hushållspapper. Torka pannan och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Stekhäll

När pannan ska förvaras under längre tid: Torka och smörj pannan och hetta upp den med Muurikka Silava (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.