Muurikka Jägarstekpanna hopfällbar stål

Ihopfällbar jägarstekpanna 26 cm från Muurikka för öppen eld.

Läs mer
503 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54510010

Ihopfällbar jägarstekpanna 26 cm från Muurikka för öppen eld

Den praktiska och lätta jägarstekpannan från Muurikka av varmvalsat stål är den ultimata lösningen för alla som älskar utomhusaktiviteter såsom skogspromenader, fjällvandringar, båtturer eller vistelser i stugan. Dess hopfällbara handtag gör den lätt att transportera och den tar upp minimalt med utrymme i bagaget. Med denna panna i din packning kan du laga en härlig måltid över öppen eld eller på en bärbar spis var du än befinner dig.

Varmvalsat stål är känt för sin höga hållbarhet och motståndskraft mot repor och stötar. Det är också ett utmärkt värmeledande material, vilket innebär att maten tillagas snabbt och effektivt.

Jägarstekpannans diameter på 26 cm är tillräckligt stor för att kunna tillaga en måltid för flera personer samtidigt, och dess vikt på endast 1,1 kg gör den lätt att hantera för både erfarna och nya utomhuskockar.

Jägarstekpannan är enkel att rengöra och underhålla, vilket gör den till en pålitlig följeslagare för alla dina utomhusaktiviteter.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Jägarstekpanna

Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta pannan med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus, utan torka den genast så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans stekegenskaper. Smörjningen bör alltid göras om om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter bruk.

Så här rengör du din Muurikka Jägarstekpanna

I fortsättningen lönar det sig inte att rengöra pannan med tvättmedel därför att tvättmedel lösgör fettytan. Tvätta med hett vatten eller genom att koka upp vatten i pannan. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas och/ eller skuras bort med stålull.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Jägarstekpanna

Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Om pannan har blivit rostig ska rosten skuras och tvättas bort och pannan ska fettbehandlas på nytt.