Muurikka Paellapanna kallvalsat stål 50 cm

Muurikka Paellapanna används antingen över en öppen eld eller på en gasolbrännare.

Läs mer
418 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 30-54030050

Muurikka Paellapanna i kallvalsat stål 50 cm

Tillaga din paella i en paellapanna från Muurikka antingen över en öppen eld eller på en gasolbrännare. Basen för en paella är ris, och den är vanligtvis kryddad med saffran. Vanliga ingredienser i paella är kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Det är en spansk maträtt som vanligtvis serveras direkt från paellapannan och som delas av flera personer.

Denna praktiska paellapanna är tillverkad av kallvalsat stål och har en platt botten och en kant som säkerställer att maten förblir på plats under tillagningen. 

Pannan har en övre diameter på 50 cm och en botten på 45 cm, vilket ger tillräckligt med utrymme för att laga generösa portioner. Smidig att flytta genom de ergonomiska handtagen.

Pannan tål inte att diskas i diskmaskin, så den bör rengöras för hand för att bevara dess kvalitet och funktion på bästa sätt.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Paellapanna

Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta pannan med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus, utan torka den genast så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans stekegenskaper. Smörjningen bör alltid göras om om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter ibruktagning.

Så här rengör du din Muurikka Paellapanna

I fortsättningen lönar det sig inte att rengöra pannan med tvättmedel därför att tvättmedel lösgör fettytan. Tvätta med hett vatten eller genom att koka upp vatten i pannan. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas och/ eller skuras bort med stålull.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Paellapanna

Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Om pannan har blivit rostig ska rosten skuras och tvättas bort och pannan ska fettbehandlas på nytt.