Muurikka Paellapanna kolstål 45 cm

Muurikka Paellapanna för sommarens wokkvällar.

Läs mer
493 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54030170

Muurikka Paellapanna i kolstål 45 cm

Muurikkas paellapanna av kolstål är ett tåligt köksredskap som kan användas på gasolbrännare, elspisar eller över öppen eld. Detta ger dig friheten att tillaga din paella var du än befinner dig, oavsett om det är på din uteplats, i trädgården eller på en campingplats.

Med en platt botten och en kant som håller maten på plats kan du vara säker på att alla ingredienser tillagas jämnt och perfekt. Oavsett om det är riset som ska bli fluffigt och perfekt krispigt i botten, eller grönsakerna som ska vara precis lagom knapriga, kommer denna paellapanna att ge dig de resultat du önskar. Pannan är utrustad med ergonomiska handtag som ger dig ett bekvämt och säkert grepp.

Med en diameter på 45 cm ger denna paellapanna dig gott om utrymme för att laga många portioner. Samtidigt kan maten serveras direkt från pannan.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Paellapanna

Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta pannan med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus, utan torka den genast så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans stekegenskaper. Smörjningen bör alltid göras om om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter bruk.

Så här rengör du din Muurikka Paellapanna

I fortsättningen lönar det sig inte att rengöra pannan med tvättmedel därför att tvättmedel lösgör fettytan. Tvätta med hett vatten eller genom att koka upp vatten i pannan. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas och/ eller skuras bort med stålull.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Paellapanna

Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Om pannan har blivit rostig ska rosten skuras och tvättas bort och pannan ska fettbehandlas på nytt.