Muurikka Paellapanna gjutjärn 45 cm

Muurikkas Paellapanna i gjutjärn är av hög kvalitet, har en platt botten och har en kant som håller maten på plats.

Läs mer
920 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54020030

Muurikka Paellapanna i gjutjärn 

Muurikka Paellapanna av gjutjärn är en mångsidig panna som passar perfekt för en mängd olika maträtter. Med denna panna kan du tillaga allt från paella, risotto och pyttipanna till att steka biffar och fisk på dess jämna yta. Passar för öppen eld, gasolbrännare, el och induktionshäll.

Gjutjärn har utmärkta egenskaper som att pannan värms jämnt och behåller värmen länge. Den är även tålig nog att hantera höga temperaturer och metalliska matlagningsredskap. Denna tåliga paellapanna av gjutjärn har en platt botten och en kant som säkerställer att maten hålls på plats. Enkel att flytta med två handtag.

Muurikka Paellapanna levereras med en skyddspåse för enkel förvaring.

Muurikka Paellapanna - Teknisk information:

• Övre diameter: 45 cm

 •Botten: ø 40 cm

• Tjocklek: 4 mm

• Kanthöjd: 4 cm

Att tänka på innan du använder din Muurikka Paellapanna

Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta pannan med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus, utan torka den genast så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans stekegenskaper.
Smörjningen bör alltid göras om om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter ibruktagning.

Så här rengör du din Muurikka Paellapanna

I fortsättningen lönar det sig inte att rengöra pannan med tvättmedel därför att tvättmedel lösgör fettytan. Tvätta med hett vatten eller genom att koka upp vatten i pannan. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas och/eller skuras bort med stålull.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Paellapanna

Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Om pannan har blivit rostig ska rosten skuras och tvättas bort och pannan ska fettbehandlas på nytt.