Värmekällor

De flesta höns klarar ett kyligare klimat, men om vintrarna kan det vara bra att investera i en värmekälla. Då ser du till att hönsen inte har det för kallt och kan värma sig om de skulle behöva.

Ett tips är att hålla ett öga på hönsen vatten, har det frusit är det för kallt även för hönsen. För att inte riskera att hönsen går utan vatten på grund av det kalla vädret, är det också bra att införskaffa sig en värmeplatta som placeras under vattenautomaten för att hålla det isfritt.

 

Värmelampa

En värmelampa värmer upp hönshuset under de kalla månaderna och hjälper små kycklingar att hålla värmen under de första veckorna. 
 

Värmetak för kycklingarnas första tid

Under kycklingarnas första levnadstid är de beroende av värme och då är ett värmetak ett bra alternativ.  Ett värmetak strålar värmen nedåt mot kycklingarna och ger en ombonad känsla som påminner om värmen från en hönsmamma. 

 

Värmeplatta

En värmeplatta under hönsens vattenautomat håller vattnet fritt från is och ger hönsen fri tillgång till vatten även under de kallaste dagarna under vinterhalvåret. 

 

Läs mer
Rekommenderade
13 produkter