Äggkläckningsmaskin för 12 ägg, ET 512A Biomaster, automatisk vändning

Antibakteriell äggkläckningsmaskin för upp til 12 ägg.

Läs mer
1 990 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 49-3973BM

Äggkläckningsmaskin 12 ägg

Den här äggkläckningsmaskinen är byggd för att vara enkel och användarvänlig och passar både nybörjare och för de som sysslar med större avel. Maskinen är innovativ och tillförlitlig tack vare sin ytbehandling av BiomasterTM.

Äggkläckningsmaskinen är behandlad med BiomasterTM, ett permanent antibakteriellt tillsatsmedel med silverjoner. Detta skapar ett säkert och effektivt system för att kontrollera spridningen av skadliga bakterier, samtidigt som det arbetar mot virus och mer än 50 olika typer av skadliga bakterier.

Locket är försett med två stycken inspektionsfönster som låter dig se och följa alla steg i utvecklingen av äggkläckningen utan att behöva öppna locket. Med den tillhörande äggbrickan kan du placera både ett större ägg (t ex höns) och fyra mindre (t ex vaktel) utan att behöva byta bricka.

Påfyllning av vatten görs från utsidan via maskinen. Genom att låta locket vara stängt minskar du risken att rubba värmen och luftfuktigheten.

Äggkläckningsmaskinen är även utrustad med en digital display som visar temperaturen inuti äggkläckningsmaskinen. Värmen justeras enkelt via en plus- och minusknapp mellan 30-40° C. Maskinen har en temperaturvariation på 0.1° C.

Äggkläckningsmaskinen är utrustad med automatisk vändning av äggen. Äggbrickans lutning justeras med en OVOMATIC vridenhet.

Varför är det bra med silverjoner?

En yta som är behandlad med BiomasterTM och silverjoner skyddar ytan och förhindrar bakterietillväxt vid kontakt. BiomasterTM förhindrar också replikation av bakteriecell-DNA, som därmed dödar bakterierna.

BiomasterTM – Varför är det bra?

BioomasterTM förhindrar spridning av bakterieinfektioner i embryot som oftast är dödsorsaken under kläckningen. BiomasterTM-additivet införlivas i formen från vilken äggkläckningsmaskinens plastkropp är gjuten och tillhandahåller därför maximal antibakteriellt skydd under maskinens livstid.

Behandlingen påverkar inte mekanisk prestanda.

Teknisk specifikation

Antal ägg: 12 ägg eller 48 små ägg

Spänning: 230V 50 / 60Hz, enfas

Maximal effekt: 80 Watt AC

Genomsnittlig daglig förbrukning: max. 1,0kW / 24h

Temperaturområde: från 30 ° C till 40 ° C

Skyddsklass: IPX4

Kropp: plastmaterial plus BiomasterTM tillsatsmedel

Extern kabeldragning: dubbelisolerad bipolär strömkabel

Dimensioner: 320 x 360 x 260 mm

Vikt: 3 kg

Typ av ägg att inkubera: höna, fasan, guineafågel, vaktel, patrull, grå patrull, stenpatron, kalkon, påfågel, duva, exotiska fåglar, rovfåglar och palmfåglar som gås, mallard, alla raser av anka m.fl.

 

Kom igång med din nya maskin - viktiga tips och råd

Kom igång med din nya produkt genom 4 enkla steg

1. Placering i rummet
Produkten skall placeras i ett utrymme med temperatur 20-25 grader, utan drag minst 50 cm ovan golvyta.
2. Testkörning
Produkten skall köras 2-3 timmar utan ägg för att stabilisera temperatur och luftfuktighet.
3. Kontrollera temperatur
Produkten är förinställd på 37,7 grader som är den rätta tempen och skall ej ändras förrän 3 dagar innan kläckning till 37,2 grader.
4. Fyll med ägg
Kontrollera att äggen är befruktade.

Produkten måste fyllas med ägg till minst 80% av dess kapacitet.

Mer om temperaturinställning

Användaren behöver inte ändra någon temperatur förrän 3 dagar innan kläckning till 37,2. I samband med detta för att underlätta kläckning kan man fylla på med 2 glas vatten i höger vattenbassäng.

För att justera den förinställda temperaturen på 37,7 tryck tills det blinkar ett P efter det tryck snabbt en gång för varje sänkning eller höjning av temperaturen.

OBS! Håll inte in knapparna + och – samtidigt! Utan tryck kort och distinkt på antingen + eller -. Trycker du in båda knapparna samtidigt i 2 sek eller mer ändras den förinställda kalibrerade parametrarna.

Det går inte att komma tillbaka till ursprungsvärdet utan då måste produkten tillbaka till leverantör.

Displayen visar ett C som blir ett P vid ändring av temp. POWER indikatorn blinkar blått när maskinen har uppnått sin rätta temperatur. Temperatur skall ej mätas med extern termometer, kommer att visa felaktiga värden. Utan den temperatur som står på display är det faktiska värdet. Temperaturen mäts ifrån 12 punkter i maskinen som är gjord med en kalibrerad och avancerad temperaturgivare.

Innan användandet av produkten läs noga igenom manual så att du har god kännedom om din produkt.

Tips! Om du planerar att kläcka ägg, tänk på att alltid beställa hem äggkläckningsmaskinen först. Rekommenderat är att alltid testköra äggkläckningsmaskinen och dess funktioner utan ägg innan du sätter igång med din äggkläckning.

 

Läs vår guide för hur du kläcker ägg på bästa sätt.

 

  • {"id":"b-49-702941","name":"Äggbricka för 30 ägg","category":"Höns & Fjäderfä/Äggkläckningsmaskin","price":"20"}
  • {"id":"b-49-702951","name":"Äggback för äggbricka","category":"Höns & Fjäderfä/Äggkläckningsmaskin","price":"248"}