Grindar

På Lantbutiken hittar du ett stort utbud av grindar som passar för hästar. Grindar en smidig lösning när du ska förflytta hästen, eller om du behöver ha en tillfällig hage att placera hästen i. Vi har grindar i flera storlekar och mått så att du ska hitta något som passar just dig. Våra grindar är tillverkade för att göra så minimal skada som möjligt på hästen utifall det skulle uppstå en trängd situation. Dessutom är många av våra grindar för häst lätta att flytta och transportera. Grindar till häst passar också bra om du behöver tillfälliga platser för din häst, som exempelvis tillfälliga boxar eller rastgårdar.

Välj rätt grind

En hage behöver givetvis ha en öppning med en grind som är lätt att öppna och stänga, samtidigt som den ska vara lika säker som resten av inhägnaden. Det finns också grindar som används för att bygga inhägnader, sätta upp avgränsningar, fållor etcetera. Precis som med stängsel bör du välja grindar som är anpassade till dina djur. Tyngre nötboskap kräver till exempel kraftigare konstruktioner än får, olika djur kräver också olika höga grindar. Här nedan listar vi några grindtyper. 

 

Kellfrigrinden 

Sveriges mest köpta fotbågsgrind. Den har en kraftig konstruktion med galvaniserade plattovala rör som tål påfrestning från tyngre djur. Grinden är 3 meter lång och 1,7 meter hög.

 

Flexgrinden 

Flexgrinden är ett grindsystem som gör det enkelt att korta, förlänga (ända upp till upp till 8,45 meter) eller byta ut sektioner över tid vartefter behoven ändras. De stabila sektionerna finns i olika längder, som kan kompletteras med en teleskopsektion för att ge centimeterprecision.

 

Fjädergrind

En fjädergrind används till elstängsel. Handtaget och fjäderfunktionen gör att grinden blir lätt att koppla loss. Konstruktionen gör också att strömmen bryts i grindtrådarna när den kopplas loss, för att undvika ofrivilliga stötar.

 
Läs mer
Rekommenderade
17 produkter