Klippmaskiner

Att klippa sin häst är en viktig del av god djurhållning. Många väljer att låta någon annan ta hand om klippningen men har du en bra och ändamålsenlig klippmaskin kan du göra det själv. Ifall du tidigare provat med undermålig utrustning tror vi att du kommer att bli positivt överraskad med en klippmaskin från Lantbutiken!

Ergonomiskt grepp

Om du är i behov av en klippmaskin för häst kommer du att kunna hitta en som passar dig i vårt sortiment. Satsa på en klippmaskin med ergonomiskt grepp, lång livslängd och vinkel som gör att du enkelt kommer åt på lite svårare ställen som ben och runt huvud. Med en klippmaskin av hög kvalitet och skarpa skär blir uppgiften enklare för dig och behagligare för djuret.


Det lönar sig att välja kvalitet
Att klippa på ett bra sätt kräver att du är koncentrerad och att du har utrustning som gör sitt jobb. Slinter du med handen kan det vålla obehag. När det gäller klippmaskiner lönar det sig att satsa på proffsgrejer som har alla förutsättningar att hålla i många år och som är säkra för djuret. Det gäller särskilt om det inte bara är husdjur du klipper utan om du har ett större bestånd och arbetar i längre pass. Tänk på att det är bra med motorstyrka men att det också är viktigt att ljudnivån inte är för hög. Det är inte bara för din skull utan också för hästen som du klipper. 


Underhåll din klippmaskin

Du förenklar arbetet och får en maskin som håller längre om du ser till att djuren är rena inför klippningen. Så börja med en rengöring av din häst eller hund och låt den torka väl. Rengör sedan skären efter det att du använt din klippmaskin. På så vis behåller den sin prestanda. Du hittar även tillbehör som batterier och skärblad när det är dags att byta. 

Läs mer
Rekommenderade
12 produkter