Tippvagn ATV 1420 kg med elhydraulisk tipp

Tippvagn till ATV/Fyrhjuling med elhydraulisk tipp.

Läs mer
24 238 kr Inkl. moms
Beställningsvara. För leveransdatum, kontakta oss på 0511-44 22 00.
-
+
Art. nr 23-TV10H

ATV-vagn med elhydraulisk tipp och kraftig trestegs-tippcylinder

• Elhydraulisk tipp 12 V
• Robust flak i 2 mm galvad durkplåt
• Kraftig trestegs-tippcylinder
• Allrounddäck 22 x 11 - 10
• Mindre förvaringslåda för manöverdosa ingår

Vår tippvagn för ATV är tillverkad av slitstark och tålig durkplåt, galvad för lång livslängd.

Den perfekta vagnen för dig som vill lasta grus, jord, flis, gräs, löv eller annat material. Det är en transportvagn som är gjord för att på ett effektiv sätt frakta material, oavsett om om du har en större trädgårdstraktor, ATV eller mindre traktor.

Med en genomtänkt design och ett bra mått på flaket kan du flytta stora volymer både med eller utan förhöjningslämmar. Med en vagn för alla miljöer, kommer du kunna ta dig fram på släta vägar och asfalt eller i terräng och skogsmiljöer.

Chassi-ramen är uppbyggd med 40 x 80 mm profiler med 2,75 mm tjocklek, vilket gör den till en stabil vagn vid tunga laster. Vagnens profilrör är förstärkta i hörnen i bakkant för klara av tunga tippningar.

Tippflaket är konstruerad av 2 mm galvad durkplåt som är byggd på 10 st välformade stålprofiler, 5 st på varje sida med en överliggande profil för att förstärka flakplåten.

ATV-vagnen har 2 st infästningar för tippflaket som är placerad brett isär för stabil tippning vid tyngre last. Infästningsöglorna och fästena är gjorda i massivt stål.

Tippvagnens tillhörande el och hydraulik är väl placerat och skyddat under flaket. Med en lång, tre-delad tippcylinder får du en större tippvinkel vid avlastning av fuktigt eller kompakt rullat material.

Stor tippvinkel

Den stora tippvinkeln gör dessutom flaket lätt att rengöra. Vid rengöring av flaket och vid upptippat flak under service eller liknande ska alltid flaksäkringen användas. Flaksäkringstaget är placerat i chassit.

ATV-vagnens el hämtas från 12V-uttaget från din ATV, och tippningen styrs från en manöverdosa med kabel som räcker ända fram till din fyrhjuling. Manöverdosan kan enkelt förvaras i en låda placerad vid draget när det inte används. Den mindre förvaringslådan i durkplåt ingår.

Tippvagnen är ATV’ns svar på dumperkärra. Med en maxlast om 1420 kg kan du frakta tungt och mycket utan problem, och med öppningsbara fram- och baklämmar kan du enkelt lasta av det lastade materialet.

Öppningsbar fram- och baklucka

Framluckan är öppningsbar nedåt eller avtagningsbar med två spännen och gångjärn. En avtagningsbar framstam/lucka är bra när du ska använda kärran till att köra längre last, t ex stockar eller reglar.

Bakluckan är designad för att enkelt kunna öppnas eller fällas ned så att luckan blir som en ramp. Luckan har två gångjärn nedtill för att klara av att dra upp material på.  Bakluckan kan även låsas i överkant för att kunna användas som en spridningsläm. Spridningsläm är bra när du vill tippa ut grus över en längre sträcka i ett jämt flöde. Tex vid grusning av vägar eller uppfarter. Till bakluckan ingår steglösa fästen i ovankant för spridning av grus. Lucköppningens vinkel anpassas med hjälp av tillhörande länkar. Vagnen är perfekt utformad för att kunna sprida grus och sand på dina vägar.

Däcken som har en storlek på 22x11-10 gör att vagnens chassi tillsammans med däcken skapar en bra markfrigång samt att däckdimensionen gör att vagnen rullar lätt. Däckmönstret fungerar bra till både gräs, grus och asfalterad väg.

Stödben utan hjul med vev samt 50 mm vridbar kulhandske ingår. 

Stödben med hjul för enkel förflyttning finns som tillbehör, läs mer om stödben med hjul här.

På vissa av bilderna är tippvagnen utrustad med förhöjningslämmar och en praktisk batteribox i galvad durkplåt som fästs i vagnen, dessa finns som tillbehör. Läs mer om förhöjningslämmar här och om praktisk batteribox här.

Bakluckan på vissa av bilderna är utrustad med snabblås, detta är ett tillbehör. Luckan är utrustad med två gångjärn som låses med sprintar. Läs mer om snabblåset här.

Tippvagnen kräver montering.

Här kan du se en film på vår Tippvagn ATV 1420 kg

  • {"id":"b-23-TV10HBB3","name":"Batteribox av galvad plåt till tippvagn ATV 1420 kg","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"790"}
  • {"id":"b-23-TV10HFL2","name":"Förhöjningsläm till tippvagn ATV 1420 kg galvad","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"1890"}
  • {"id":"b-R23-TV10H.019","name":"Snabblåsning till baklucka TV10H","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"340"}
  • {"id":"b-23-DH","name":"Dolly manuell","category":"Lantbruk & Skog/Redskap till ATV","price":"890"}
  • {"id":"b-23-TV10HJS","name":"Stödben med hjul","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"890"}
  • {"id":"b-R23-TV10H.019","name":"Snabblåsning till baklucka TV10H","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"340"}

Relaterade produkter

  • {"id":"b-23-TV15ATV","name":"Tippvagn ATV 1,5 ton","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"20900"}
  • {"id":"b-23-TV06PRO","name":"Tippvagn ATV 500 kg med galvad durkplåt","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"5990"}
  • {"id":"B-23-TV07PRO2","name":"Tipp- och skogsvagn ATV PRO Tower2+","category":"Lantbruk & Skog/Tippvagnar till ATV","price":"16490"}