Klösträd Fridolin

Klösträd för små och stora katter med sovplats och koja.

Läs mer
824 kr Inkl. moms
Beställningsvara. För leveransdatum, kontakta oss på 0511-44 22 00.
-
+
Art. nr 47-81535

Klösträd för katt

Att införskaffa sig ett klösträd för katter är bra ur många olika aspekter, inte minst för innekatter. En katt som bor inomhus har inte samma förutsättningar att kunna slipa sina klor på samma sätt som en utekatt. Utekatter har möjligheten att klösa och vässa sina klor mot flera olika material, och när de går utomhus slits dessutom kattens klor ner naturligt.

En innekatt saknar denna möjligheten. Ett klösträd ger därför katten möjligheten att klösa, riva och slipa sina klor på ett mer naturligt sätt. Dessutom är ett klösträd något som katten faktiskt får klösa på, vilket gör att du löper mindre risk att katten klöser på någon av dina andra möbler.

Klösträd för både stora och små katter

Vårt klösträd för katt är utrustat med både liggplats och koja. På så sätt kan katten vila, gömma sig och både leka och klättra. En innekatt behöver ha stimulans för att må bra, och ett klösträd är ett bra redskap för att låta katten få utlopp av sin energi.

Klösträdet passar för både små och stora katter, likväl som för kattungar. Vårt klösträd är 106 cm högt, lagom nog för att katten ska få aktivera sig genom att hoppa upp. Klösträdet kan placeras vart som helst i rummet, och du kan även ställa klösträdet intill en vägg för att minska risken att det tippar. Är du på jakt efter ett klösträd för vägg har vi även det i sortiment.

Klösträdets liggplats och koja är klätt i mjuk filt för att vara extra mjukt och mysigt för katten. Trädet har totalt fyra stammar som alla är inlindade i sisalrep. Sisalrep är ett slitstarkt rep tillverkat av naturfiber och fungerar väldigt bra för kattens klor. Att införskaffa sig ett klösträd till sin katt är ett billigt och effektivt sätt för att låta katten klösa fritt!

 Teknisk specifikation

Höjd: 106 cm
Basplatta: 52 x 38 x 2 cm
Bädd: 34 x 30 cm, 40 ø cm
Krypin: 53 x 34 x 25
Pelare: ø 8,5 cm