Muurikka Stekhällsset PRO 58 cm

Komplett stekhällsset från Muurikka på 58 cm ø med gasolbrännare.

Läs mer
3 491 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-5412015H

Muurikka Stekhällsset PRO 58 cm ø

Muurikka Stekhällssetet 58 cm ø med en högkvalitativ gasolbrännare är komplett med allt du behöver för att njuta av framgångsrik matlagning utomhus. Den mångsidiga Muurikka-pannan är särskilt praktisk med sin generösa storlek på 58 cm i diameter, vilket gör det möjligt att tillaga olika ingredienser samtidigt och skapa en varierad måltid även för större grupper. Du kan exempelvis tillaga biffar i mitten samtidigt som du lagar sidorätterna på kanterna där värmen är något mildare.

Med Muurikka-pannan kan du tillaga en mängd olika maträtter, inklusive kött, fisk, vegetariska rätter och naturligtvis läckra pannkakor till efterrätt!

Pannan kan enkelt förvaras i den medföljande skyddspåsen. Setet inkluderar även tre korta ben för att använda stekhällen över öppen eld, vilket är perfekt för utflykter. Dessutom ingår Muurikka Silava Stekfett, som är enkelt att dosera från tuben. Med Muurikka Silava Stekfett kan du ge pannan extra smak inför användningen och samtidigt hålla den i gott skick för framtida användning. Stekfettet kan också användas under matlagningen för att förhöja smakupplevelsen.

Den kraftfulla gasolbrännaren är utrustad med två gasringar och regleringar för att ge en jämn värmefördelning på ett ögonblick. Den kompakta D-400 Pro gasolbrännaren har en förbättrad fast vindavvisare och är enklare att fälla ihop jämfört med den äldre modellen. Gasolbrännaren har två separata regleringar och gasringar som kan användas oberoende av varandra eller tillsammans. Om du till exempel vill använda en mindre panna kan du enbart använda den inre ringen. Gasolbrännaren har en effekt på 7,9 kW, vilket ger tillräckligt med kraft för att hantera olika matlagningssituationer.

Det finns också ett omfattande utbud av tillbehör tillgängliga för Muurikka-pannor, inklusive wok- och paellapannor samt en rökbehållare, som kan användas tillsammans med gasolbrännaren. Du kan anpassa setet med olika tillbehör för att matcha dina specifika behov och önskemål.

Till setet behöver du en regulator och tillhörande slang med ett invändigt mått på minst 10 mm. Om du inte har det sedan tidigare behöver du komplettera med det.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Stekhäll

Rengör den nya pannan genom att tvätta den med milt tvättmedel eller hett vatten, hetta upp pannan så att den torkar och ge den följande fettbehandling genast efter rengöringen: Smörj pannan eller stryk ut Muurikka Silava tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på pannans botten därför att fett brinner till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp pannan på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta pannan igen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp pannan igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Så här rengör du din Muurikka Stekhäll

Rengör alltid pannan efter användningen. Omedelbart efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör pannan med en spatel och hushållspapper. Torka pannan och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Stekhäll

När pannan ska förvaras under längre tid: Torka och smörj pannan och hetta upp den med Muurikka Silava (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.

  • NYHET
    {"id":"B-30-54130310","name":"Muurikka Regulatorset 10 mm","category":"Hem & Trädgård /Muurikka/Stekhällar/Stekhäll Gasol","price":"268"}