Krämig pyttipanna med kantareller

Tillaga en krämig pyttipanna på en Muurikka stekhäll och servera den tillsammans med rödbetor. Njut av den ultimata utomhusmatlagningen där alla kan bidra och där smakerna får en extra dimension under bar himmel.

 

 

4 personer

INGREDIENSER

400 g ryggbiff

6–8 fasta potatisar

2 gula lökar

2 morötter

2 gulbetor

100 g kantareller

2 dl grädde

2 msk grovkornig senap

Vatten efter behov

Salt

Svartpeppar

Rapsolja

Persilja

Till servering: Rödbetor

 

TILLAGNING

Skala potatis, morötter, lök och gulbetor och skär dem i centimeterstora tärningar.

 

Putsa ryggbiffen och skär också den i något större tärningar.

 

Tänd stekhällen och häll på generöst med rapsolja när den har blivit ordentligt varm. Lägg på potatis och rotfrukter. Häll på 2–3 dl vatten och låt allt gotta till sig under lock, tills potatisarna är ganska mjuka med bara en liten hård kärna.

 

Flytta därefter upp potatis och rotfrukter till kanterna och sänk värmen på den yttersta gasolringen. Höj temperaturen på den innersta ringen och lägg på kantarellerna när det har blivit riktigt hett. Tillsätt löken efter några minuter. Salta och peppra. Flytta upp lök och svamp till den svalare zonen och lägg på ryggbiffen samtidigt som du höjer till högsta temperaturen på den innersta gasolringen.

 

När ryggbiffen har fått färg är det dags att hälla på grädde och senap, vänd runt allt och låt grädden koka in under någon minut.

 

Garnera med persilja och servera med rödbetor.