Flankstek med chimichurri, padrones och bruschetta
Tillaga en saftig flankstek och läckra bruschetta på en Muurikka grillpanna och servera dem med en smakrik chimichurrisås. Upplev den ultimata utomhusmatlagningen där alla kan bidra och där smakerna förhöjs av den friska luften och den natursköna omgivningen.
4 personer
INGREDIENSER
600 g flankstek
Padrones
Kryddblandning
1 tsk svartpeppar
½ tsk vitpeppar
½ tsk senapsfrön
½ tsk fänkålsfrön
Chimichurri
1 röd chili
2 msk finhackad rödlök
Färsk oregano
Färsk timjan
1 msk balsamvinäger av god kvalité
½ dl olivolja
Flingsalt
Bruschetta
4 skivor surdegsbröd
2 stora tomater
1 vitlöksklyfta
Färsk basilika
Olivolja
TILLAGNING
Finhacka chili, rödlök, oregano och timjan till Chimichurrin. Blanda med olivolja, balsamvinäger och flingsalt. Låt dra tills flanksteken är klar.
Tärna tomater. Lägg i finhackad vitlök och hackad basilika till Bruschettaröran. Blanda väl.
Massera in den malda kryddblandningen ihop med flingsalt på flankstekens båda sidor.
Tänd stekhällen och låt grillhällen är riktigt het innan du lägger påflanksteken och padrones.
Pensla brödet med olivolja och lägg det på grillhällen.
Tag av köttet när det har en fina grillränder och en rosa kärna, vid ca 57 grader. Padrones är klara när de har fått en mörk, lite rostad yta. Tag av brödet när skivorna har fått fina ränder på ytan.
Skär köttet mot fibrerna i tunna skivor. Lägg upp padrones och kött på en tallrik. Bred på generöst med chimichurri på köttet. Strö över flingsalt.
Lägg bruschettaröran på brödet och servera ihop med flankstek och padrones.