Vattenautomat

En eller flera vattenautomater är ett måste i hönshuset. Höns behöver ha fri tillgång till vatten varje dag. Med en vattenautomat för höns förenklar du vattenförsörjningen. Hos kan du välja mellan flera olika alternativ och modeller.

De produkter du hittar här hos oss på Lantbutiken är noggrant designade för sitt specifika ändamål och både hållbara samt lätta att rengöra. Vi kan erbjuda riktigt bra priser i förhållande till den kvalitet du får.  Tillgången på vatten påverkar inte bara hönsens fysiska välbefinnande utan även humöret och äggproduktionen. 

 

Minska risken för smuts i vatten

Fjäderfän, inte minst höns, är experter på att sprätta spån och skräp omkring sig som riskerar att hamna i vattnet. Med våra vattenautomater minimerar du den risken och hönsen får rent vatten. 

 

Olika utföranden och olika storlekar på vattenautomater

Söker du en fristående vattenautomat eller en modell som du på ett smidigt sätt kan hänga upp med hjälp av en tillhörande ögla? Eller kanske en vattenautomat för höns som du kan ansluta direkt till en vattenledning? Oavsett vad du har för behov så har vi passande produkter i vårt breda sortiment. Det spelar heller ingen roll hur många höns du har eller hur deras utrymme är beskaffat. Anpassa antalet vattenautomater efter hur stort bestånd du har och vad hönsen har för vattenbehov. Eller välj en vattenautomat för höns med större kapacitet. När du går in på någon av våra produkter kan du läsa mer information om just den modellen. 

 

Hur mycket vatten dricker en höna?

En vanlig höna dricker under normala förhållanden omkring 1,5 - 2,5 deciliter vatten om dagen. Har du bara några få höns kan en vattenautomat för höns på 1,5 liter med andra ord räcka ganska långt. Tänk bara på att det kan vara stressande för hönsen att trängas kring en allt för liten automat, så köp hellre en extra än för få. 

 

Isfritt vatten med värmeplatta under

Om du vill försäkra dig om att hålla vattnet till dina fjäderfän fritt från is under vintern rekommenderar vi att du kompletterar ditt köp av en vattenautomat för höns med en eller flera värmeplattor, som också finns i vårt sortiment. De placeras på marken direkt under automaten och kopplas till ett vanligt 230v uttag. Se bara till att matcha värmeplattans storlek med storleken på dina vattenautomater för höns. Var extra noga med att fylla på vatten när du använder en värmeplatta under automaten. Det sliter mer på plattan om automaten är tom.

Läs mer
Rekommenderade
6 produkter