NYHET

Muurikka Våffeljärn gjutjärn

Tillaga våfflor över öppen eld med ett våffeljärn från Muurikka.

Läs mer
395 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54510040

Muurikka Våffeljärn gjutjärn

Tåligt våffeljärn av gjutjärn, med trähandtag.

Järnets storlek: 16 x 9 cm

Totallängd: 70 cm

Med ett våffeljärn för öppen eld från Muurikka kan du tillaga läckra våfflor utomhus.

Här är några exempel på vad du kan göra med våffeljärnet:

Traditionella våfflor: Gör klassiska våfflor med smet baserad på ägg, mjöl, mjölk och smör. Servera dem med sylt, grädde, frukt eller andra favorittillbehör.

Matiga våfflor: Testa att göra matiga våfflor genom att tillsätta ingredienser som ost, skinka, grönsaker eller örter i smeten. 

Dessertvåfflor: Experimentera med smaksättningar och fyllningar. Du kan göra chokladvåfflor, kanelvåfflor, nötkrämsfyllda våfflor eller andra fantasifulla kombinationer.

Med våffeljärnet från Muurikka kan du skapa varierade och smakfulla våfflor utomhus.

Så här rengör du ditt Våffeljärn från Muurikka

1. Rengör våffeljärnet med ett milt rengöringsmedel och varmt vatten. Torka noggrant.

2. Smörj insidan av järnet med Muurikka Silava stekfett eller matolja, använd inte smör.

3. Lägg järnet över öppen eld i 15 minuter, lyft bor det och torka av insidan. Upprepa smörjningen och värm upp igen. Låt sedan järnet svalna.

4. Upprepa fettbehandlingen vid behov. Använd alltid fett vid stekning.

Rengör alltid järnet efter användning och torka av ordentligt. Smörj insidan med Muurikka Silava stekfett eller matolja.

Innan långtidsförvaring, rengör, torka och smörj järnet under uppvärmning med Muurikka Silava stekfett eller matolja (uppvärmningen avlägsnar fukt och Muurikka Silava stekfett förhindrar rost). Förvara järnet torrt.

Populära produkter

  • NYHET
    {"id":"B-30-54510030","name":"Muurikka Mackjärn gjutjärn","category":"Hem & Trädgård /Muurikka/Tillbehör","price":"316"}