Muurikka Universalpanna gjutjärn 41,5 cm

Muurikka universalpanna av gjutjärn har sju runda stekytor.

Läs mer
920 kr Inkl. moms
I lager
Art. nr 30-54020020

Muurikka universalpanna passar perfekt som plättlagg

Muurikka universalpanna av gjutjärn är perfekt för att laga allt från plättar, blinier, olika biffar och ägg till omeletter och rösti. Plättpannan har sju runda stekytor som gör det lätt att steka jämnstora portioner för en större grupp.

Gjutjärnet har utmärkta stekegenskaper genom att värmas upp jämnt och håller värmen länge, tål höga temperaturer och metalliska matlagningsredskap. Pannan fungerar bra med gasbrännare, Muurikkas elgrill och även över öppen eld.

Diameter 41,5 cm. Stekytornas diametrar är 13 cm.  Gjutjärnspannan är behandlad med palmfett för att förhindra rost. 

Muurikka universalpanna levereras med en skyddspåse för enkel förvaring.

Att tänka på innan du använder din Muurikka universalpanna

Rengör den nya pannan genom att tvätta den med milt tvättmedel eller hett vatten, hetta upp pannan så att den torkar och ge den följande fettbehandling genast efter rengöringen: Smörj pannan eller stryk ut Muurikka Silava tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på pannans botten därför att fett brinner till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp pannan på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta pannan igen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp pannan igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Så här rengör du din Muurikka universalpanna

Rengör alltid pannan efter användningen. Omedelbart efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör pannan med en spatel och hushållspapper. Torka pannan och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka universalpanna

När pannan ska förvaras under längre tid: Torka och smörj pannan och hetta upp den med Muurikka Silava (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.