Muurikka Stekhäll 58 cm med ben

Muurikka Stekhäll 58 cm med ben, passar ihop med en elgrill eller kan placeras över öppen eld.

Läs mer
1 275 kr Inkl. moms
I lager
-
+
Art. nr 30-54010050

Muurikka Stekhäll ø58 cm med ben

Muurikka Stekhäll är tillverkad av högkvalitativt varmvalsat stål och är kompatibel med elgrillar. Den kan placeras över öppen eld eller kompletteras med en gasolbrännare för enkel och flexibel användning.

Stekhällen har en generös storlek på 58 cm i diameter och är svagt skålformad för att behålla vätska och saftighet i maten under tillagningen. Dess 3 mm tjocka stålkonstruktion säkerställer en jämn och effektiv spridning av värme, vilket ger dig optimala matlagningsresultat varje gång. De löstagbara benen är 20 cm långa och ger stabilitet och höjd när du använder stekhällen utomhus.

Med en Muurikka Stekhäll kan du tillaga en mängd olika maträtter och skapa smakfulla måltider utomhus. Du kan till exempel tillaga färska och krispiga grönsaker, saftiga köttbitar som biff, kyckling, fläsk eller lamm, och njuta av läckra fisk- och skaldjursrätter. Dessutom är stekhällen perfekt för att laga pannkakor och omeletter utomhus, vilket ger dig en mångsidig matlagningsupplevelse.

Trots sin robusta konstruktion är Muurikka Stekhäll relativt lätt med en vikt på 7,2 kg, vilket gör den enkel att transportera och använda vid olika tillfällen.

För att underlätta transport och förvara stekhällen levereras den med en praktisk skyddspåse, som ger extra skydd och gör det enkelt att ta med sig stekhällen på utflykter och campingresor.

Att tänka på innan du använder din Muurikka Stekhäll

Rengör den nya pannan genom att tvätta den med milt tvättmedel eller hett vatten, hetta upp pannan så att den torkar och ge den följande fettbehandling genast efter rengöringen: Smörj pannan eller stryk ut Muurikka Silava tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på pannans botten därför att fett brinner till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp pannan på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta pannan igen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp pannan igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Så här rengör du din Muurikka Stekhäll

Rengör alltid pannan efter användningen. Omedelbart efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör pannan med en spatel och hushållspapper. Torka pannan och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava.

Att tänka på vid förvaring av din Muurikka Stekhäll

När pannan ska förvaras under längre tid: Torka och smörj pannan och hetta upp den med Muurikka Silava (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.