Vattenförsörjning

Hos oss på Lantbutiken hittar du flera olika typer av vattenförsörjning till dina får. Vi har ett brett sortiment med både vattenkoppar och baljor, samt hinkar som fungerar både till vatten och förvaring.

Får behöver liksom de flesta betesdjur friskt vatten två gånger om dagen. Hos oss på Lantbutiken hittar du flera alternativ som passar de flesta behoven. Vattenbaljor och hinkar är lätta att fylla och transportera och passar därför bra i både hage och stall. Du kan även använda baljor och hinkar som extra vattenförsörjning i hagen för att ge fåren extra tillgång till vatten.
I sortimentet finner du också vattenkoppar. En vattenkopp kopplas till ett vattensystem, och vi har flera olika alternativ. Hos oss hittar både vattekoppar med flottör och trycktunga. Flottören känner av när vatten är för lågt och fyller därefter på med mer vatten. Väljer du en vattenkopp med trycktunga ger koppen ifrån sig vatten när fårets mule trycker emot tungan.
Tänk också på att det finns vissa regler kring vattenförsörjningen. Du behöver ha minst en drickplats per 15 getter eller 15 tackor som mjölkas. För övriga får behöver du ha minst 1 drickplats per 30 djur. För mer information gällande regler, besök Jordbruksverket.se.

Läs mer
0 produkt