ProdukterVeckans Deal >

x

En historia...

Värmekabel för vattenledning

Värmekabel för vattenledning

:::OBS::: För att värmekabel skall fungera inuti ett vattenrör ska en genomföringssats och en anslutningssats/avslutningssats köpas till. Genomföringssats behövs inte vid montering utvändigt.

Se våra andra värmekablar:
Se värmekabel med stickkontakt, klicka här
Se värmekabel med stickkontakt, klicka här
Se specialvärmekabel, klicka här


Värmekabel: Detta är en riktigt bra värmekabel som är självbegränsande. Värmekabeln reglerar själv temperaturen och effekten. Ju kallare det är runt vattenledningen ju mer värmer kabeln och ju varmare det är desto mindre värmer kabeln. Kabeln kan gå upp till 60 grader. Sedan kan den går ner till 5 grader. Om det är kallt. Värmekabeln börjar att ge lite värme vid ca + 3 grader och ökar effekten när det blir kallare.

Spara energi: Detta gör att ni sparar energi och pengar. Lägre elräkning och ingen dyr termostat behövs köpas till.

Funktion: Elvärmekabel används för att hålla vattenledningen frostfri. Den har många fördelar, tex. den kan användas då redan rören är nedgrävda eller ligger under byggnader.

Inkoppling: Värmekabeln inkopplas till 230 volt av en behörig installatör. Jordfelsbrytare skall användas i installationen.

Montering: Värmekabel kan användas inuti eller utanpå vattenrör. Vi rekommenderar att man monterar den inuti vattenrören för bästa effekt. Minsta ytterdiameter PEM-slangen 16 mm. Då blir invändig diameter ca. 12 mm. Värmekabeln är livsmedelsgodkänd.

Hur får man in värmekabeln i vattenledningen?
Tillverkaren rekommenderar att man använder dragtråd vid montering. Man kan tex. använda en tunn tråd och suga ut den med tex. en dammsugare in en ände. Sedan binder man i värmekabeln i dragtråden och drar i den mindre tråden i andra änden. Så får man i genom värmekabel sedan.