ProdukterVeckans Deal >

x

En historia...

Elvattenkoppar och varmvattenkoppar

Elvattenkoppar och varmvattenkoppar


Vi erbjuder även eluppvärmda vattentråg från Ritchie som många gånger är en smart och praktisk lösning.

Lantbutiken har alltid bra priser på elvattenkoppar och värmekoppar.

Tänk på att följande tillbehör behövs vid installation av elvattenkoppar.

1. Transformator.
2. Värmekabel med stickkontakt eller utan stickkontakt.
3. Thermorör.
4. Genomföringssats.
5. Anslutningssats och avslutningssats.
6. Jordfelsbrytare.

 

Vi brukar alltid rekommendera att man ska montera en termostat som automatiskt styr när elementet ska värma vattenkoppen. Annars ger elementet full effekt oavsett om det varmt eller kallt ute och vattnet kan därmed bli för varmt.

Dessa artiklar hittar du i vårt sortiment.
Installation av elvattenkopp och transformator sträcka 15 till 20 meter: En riktlinje man kan följa är att avståndet mellan elvattenkopp och transformator skall helst inte vara mer än 15 till 20 meter. Då kan man använda sig av en kabel som har 2 st. 1,5 m² trådar i kabeln.
Det är viktigt att välja en matarkabel med rätt dimension, detta för att förhindra spänningsbortfall och effektminskning. Det är viktigt att inte avståndet från transformator till elvattenkoppen inte är för stort. Ju grövre kabel mellan transformator och elvattenkopp desto bättre.

Om man har en sträcka på tex. 25 meter bör man ha en kabel som har 2 st. 2,5 m² trådar i kabeln. Installation av el och elektriska apparater skall utföras av behörig elinstallatör.

Skydd mot väder och vind: Tänk på att de värden som anges för elvattenkopparnas frostnivå beror på hur den är placerad. Använd alltid någon sorts vindskydd vid montering av elvattenkoppar. Kontakta oss vid eventuella funderingar och frågor.