Vindnät

Vindväv & Vindnät för skydd mot vind, regn och snö. Vindväv & Vindnät levereras på en rulle. Detta är de vindväv & vindnät som finns på marknaden i Sverige. De är av högsta kvalitet. Vindväv & Vindnät svart finns att köpa. Användningsområde: - Vindväv & Vindnät används vid stall, lösdrift och andra ställen där djur behöver skydd från väder och v...

Vindväv & Vindnät för skydd mot vind, regn och snö. Vindväv & Vindnät levereras på en rulle. Detta är de vindväv & vindnät som finns på marknaden i Sverige. De är av högsta kvalitet. Vindväv & Vindnät svart finns att köpa. Användningsområde: - Vindväv & Vindnät används vid stall, lösdrift och andra ställen där djur behöver skydd från väder och vind. - Vindväv & Vindnät används även ibland inom trädgårdslandskap, lagerlokaler och altan etc. Fördelar med Vindväv & Vindnät. - Ger en god ventilation för djuren och för lager etc. - Ger en ljus och luftig miljö. - Friskare och stressfria djur. - Skyddar delvis mot "regn från sidan". (Regnet kan gå igenom vindnätet, för att det är hål i vindnätet, men hålen är små så det hindrar regnet/vatten att gå igenom till viss del.) Kontakta oss vid eventuella frågor och funderingar.

Övergripande information om vindnät

Vindnät används för att skydda stallmiljöer, lagerlokaler, lösdriftsstallar och ladugårdar. Vindnät altan är även en populär lösning för din altan.
Fördelen med att montera vindnät är att det ger god ventilation och ljusinsläpp, samtligt som närmare 90% av vindstyrkan försvinner.

Material och hållbarhet

Material: Polyesternät kombinerat med UV-skyddat flexibel PVC.
Draghållfasthet: Ca. 3 ton per m².
Vikt: 250 gram per m².
Verkningsgrad: 90 %
Luftgenomsläpplighet: 86 %
Porositet: 38 %. (Tätheten i vindnätet. 38% av ytan och av vindnätet består av själva nätet som är mycket tåligt och kraftigt och 62% av ytan består av små hål).
Hålstorlek: Ca.1x1 mm.

Monteringsanvisning: Vindnät

Brädor

Vindnät kan monteras på många olika vis, men ett av de vanligaste sätten är att montera nätet med hjälp av brädor och skruv. Detta görs genom att man först spikar fast en bräda eller träbit längs med den öppning som vindnätet avser att skydda. Därefter skruvas nätet fast i plankan. Avslutningsvis skruvas ytterligare en planka på längs med infästningen. Det är mycket viktigt att vindnätet ”låses fast” mellan två plankor, då detta hjälper till att fördela belastningen från vinden och nätet i sig över en större yta.

För att få bäst resultat börjar man med att spänna nätet i över- och underkant, för att därefter spänna nätet vertikalt längs med sidorna.

Det går även bra att spänna nätet runt en existerande ram, t.ex. en fönsterkarm eller en balk. Tänk dock på att fördela belastningen.

Fästklämma och elastisk sträckare

Ytterligare ett sätt att montera vindnät är att använda sig av fästklämmor. Dessa monteras lätt på vindnätet och hjälper, till skillnad mot skruv och spik, till att fördela belastningen på en större yta. 
Fästklämman är tillverkad i plast och är konstruerad så att det bildas en ögla när klämman stängs.
Längs med kortsidan används med fördel elastiska spännare för att sträcka vindnätet. För ökad stabilitet längs med långsidan rekommenderas att en vajer dras genom öglorna längs med vindnätet. 
För att resultatet skall bli så bra som möjligt är det rekommenderat att sätta fästklämmor med maximalt 50 centimeters mellanrum.

Här hittar du alla våra vindnät!

Vindnät

Vindnät altan

Med ett vindnät altan skyddar du altanen från blåst och vind. Ett vindnät altan skyddar så att du kan njuta av din altan året om!

Mer information

Filtrera produkter

Kategorier

No choice available on this group

Priser

Priser 0 :- - 33630 :-
Your selection