Myggfångare

Vi har flertalet modeller av myggfångare för både inomhus- och utomhusbruk. Våra myggfångare använder ljus eller ofarliga kemikalier för att locka in myggen och samlar sedan upp dem i en behållare. Ofarliga för människor och andra djur. Vi har även myggavskräckare som med hjälp av en ljudfrekvens avskräcker de stickande honmyggorna. Ljudet kan i...

Vi har flertalet modeller av myggfångare för både inomhus- och utomhusbruk. Våra myggfångare använder ljus eller ofarliga kemikalier för att locka in myggen och samlar sedan upp dem i en behållare. Ofarliga för människor och andra djur. Vi har även myggavskräckare som med hjälp av en ljudfrekvens avskräcker de stickande honmyggorna. Ljudet kan inte höras av andra djur eller människor. Avskräckaren sätts direkt i vägguttaget.  

 

Så fungerar Mosquito Magnet i 3 enkla steg

1. Lockar till sig mygg
Myggfångaren omvandlar gasol till uppvärmd koldioxid som blandas med Octenol. Blandningen får myggen att tro att det är mänsklig utandningsluft och närmar sig fällan.

2. Fångar myggen
Myggen flyger mot fällan i tron om att det är ett mänskligt byte. När de kommer nära fällan sugs de in i nätet med hjälp av en unik och patenterad vakuumteknik, Counterflow. Väl i nätet torkar de ut och dör inom 48 timmar.

3. Skyddar och minskar beståndet av mygg och knott
 Myggfångaren är så effektiv mot mygg att den bryter ner myggens fortplantningscykel och beståndet kommer att drastiskt minska med kontinuerlig användning.

Därför bör du välja en Mosquito Magnet

I oberoende tester är Mosquito Magnet den ständige testvinnaren. När SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut genomförde tester på myggfällor visade testerna att Mosquito Magnet fångade 5 gånger så många mygg som närmsta konkurrent. Vid testens slut visade sig att Mosquito hade fångat 25.620 knott/ mygg jämfört med konkurrentens 5.850 mygg/ knott under 9 dagar. Resultaten talar för sig själv. Välj en Mosquito Magnet om du vill ha en myggfälla som håller vad den lovar och håller i längden. Du kommer inte bli besviken.  
Här finner du SP Sveriges Tekniska Forskningsinstituts Rapport om myggfällor.                   

Tre modeller att välja mellan

De tre modellerna av Mosquito Magnet bygger på samma patenterade Counterflow teknik, men kommer i olika utförande med olika funktionalitet. Många års forskning ligger till grund för Mosquito Magnets myggfångare. Den utmärkande Counterflow tekniken är patenterad och får bara användas i Mosquito Magnet maskiner.

Mosquito Magnet Executive myggfångare  

Täckningsyta: 4000m2
El/ Batteri: Uppladdningsbart batteri
Denna myggfälla har utmärkande prestanda och teknologi. Med tillverkarens allra största fångstnät kan den fånga många insekter och du slipper tömma behållaren lika ofta. Maskinen är sladdlös och drivs av ett uppladdningsbart batteri, som trots konstant användning endast behöver laddas 1 gång per säsong. Mosquito Magnet Executive har även en funktion för minskad gasförbrukning (temp/klocka) så att den gör av med mindre gas och driftkostnaden blir lägre. Utöver detta kommer myggdödaren även komplett med autostart och batterivarning. 
Här finner du Mosquito Magnet Executive myggfångare.

Mosquito Magnet Pioneer myggfångare

Täckningsyta: 4000m2
El/ Batteri: Elanslutning, 230 Volt
Myggfälla av ny instegsmodell som är speciellt anpassad för våra nordiska förhållanden. Denna myggfälla kräver en elanslutning och har en lång sladd för maximal flexibilitet. Myggfällans konstruktion med smarta interna luftflöden gör fällan mycket effektiv, framförallt vid fångst av knott. Myggfällan har ett stort fångstnät.
Här finner du Mosquito Magnet Pioneer myggfångare.

Mosquito Magnet Independence myggfångare

Täckningsyta: 4000m2
El/ Batteri: Uppladdningsbart batteri
Mellanstor modell med uppladdningsbart batteri som fungerar utmärkt för platser utan elektricitet. Det fulladdade batteriet räcker till ca 15 st starter. Även denna maskin kommer med ett stort fångstnät för maximal fångstkapacitet.

Här finner du Mosquito Magnet Independence myggfångare.

Placering av din myggfångare

  1. Avgör var myggorna förökar sig och äggen kläcks

Detta sker oftast vid buskage och i stillastående vattensamlingar.

  1. Placera fällan mellan er och där myggen kläcks.

Fällan bör stå närmre myggen än er, annars finns det risk att fällan drar myggen till er. Placera fällan med minst 10 meters avstånd från där ni befinner er som mest.

  1. Fällan skall riktas i vindriktningen mot myggornas kläckningsområde

Eftersom att myggorna flyger mot vinden är det viktigt att fällans blandning sprids med vinden mot myggornas kläckningsområde.

  1. Myggfångaren skall placeras på ett öppet område utan hög undervegetation.

Då fällan avger en blandning med CO² är det viktigt att tratten inte är dolt av högt gräs. Koldioxid är tyngre än luft och sjunker därför mot marken. Är fällan dold kommer myggen inte finna den och istället söka sig mot människor.

  1. Placera inte myggfångaren i direkt solljus

Myggor och knott trivs inte i direkt solljus och de är som mest aktiva när solen gått ner. Om det finns möjlighet så bör fällan placeras i skugga för att fånga maximalt antal mygg.

Reservdelar och tillbehör till Mosquito Magnet myggfångare

Var noga med att alltid välja rätt tillbehör till din Mosquito Magnet. Extra fångstnät, batterier och kablar är avsedda för olika modeller så det är viktigt att du väljer de som passar just din myggfångare. Här finner du ett stort utbud av reservdelar och tillbehör till din Mosquito Magnet.

Användningsområden

Mosquito Magnet myggfångare lämpar sig väl till de flesta typer av utomhusområden. För de som besväras av mygg och knott i trädgården, eller vid poolen är myggfällan ett utmärkt verktyg för att förbättra utomhusmiljön under sommaren. Myggfångaren kan även användas på hästanläggningar där mygg och flugor är särskilt besvärliga.

Mer information

Filtrera produkter

Kategorier

No choice available on this group

Priser

Priser 210 :- - 14010 :-
Your selection