ProdukterVeckans Deal >

x

En historia...

Värmekabel med stickkontakt

Värmekabel med stickkontakt

:::OBS::: För att värmekabel skall fungera inuti ett vattenrör ska en genomföringssats köpas till.Se våra andra värmekablar:
Se värmekabel med stickkontakt, klicka här
Se värmekabel utan stickkontakt, klicka här
Se specialvärmekabel, klicka här


Temperaturreglering av vattnet:
Om det är plusgrader kommer värmekabeln att värma något.
För att kabeln ej ska värma vid plusgrader krävs en termostat eller att man stänger av kabeln.
Se termostat, klicka här.


Dricksvatten:
Värmekabeln är godkänd för dricksvatten och kan därmed installeras i vattenledningsrör som är kopplat till dricksvatten.

Värmekabel:
Detta är en riktigt bra värmekabel som är självbegränsande. Värmekabeln reglerar själv temperaturen och effekten. Ju kallare det är runt vattenledningen ju mer värmer kabeln och ju varmare det är desto mindre värmer kabeln.

Funktion:
Elvärmekabel används för att hålla vattenledningen frostfri. Den har många fördelar, tex. den kan användas då redan rören är nedgrävda eller ligger under byggnader. Endast för kallvatten.

Inkoppling:
Plugga i kontakten i ett 230 volts uttag så är det klart. Jordfelsbrytare skall användas i installationen.

Montering:
Värmekabel kan användas inuti eller utanpå vattenrör. Vi rekommenderar att man monterar den inuti vattenrören för bästa effekt. Minsta ytterdiameter PEM-slangen 16 mm. Då blir invändig diameter ca. 12 mm.

Hur får man in värmekabeln i vattenledningen?
Tillverkaren rekommenderar att man använder dragtråd vid montering. Man kan tex. använda en tunn tråd och suga ut den med tex. en dammsugare in en ände. Sedan binder man i värmekabeln i dragtråden och drar i den mindre tråden i andra änden. Så får man i genom värmekabel sedan.

Personlig service Tel. 0371-134 11